21 Δεκ 2020

ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΟ... ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΜΑΣ

Μαζί με τους μαθητές και τις μαθήτριες του Γυμνασίου αποφασίσαμε να μάθουμε τις περιεκτικότητες, βασιζόμενοι στην επικαιρότητα και συγκεκριμένα, φτιάχνοντας το δικό μας αντισηπτικό!

Αφού πρώτα μελετήσαμε την περιεκτικότητα τοις εκατό όγκο προς όγκο, αναφερθήκαμε στα συστατικά του μείγματος του αντισηπτικού και τη σωστή περιεκτικότητα σε αιθυλική αλκοόλη. Μάθαμε ποια είναι η σωστή ποσότητα οινοπνεύματος που πρέπει να περιέχει, ώστε να έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες αλλά να μην ερεθίσει το δέρμα μας. Στη συνέχεια, ακολουθήσαμε τη διαδικασία παρασκευής του, ώστε το τελικό προϊόν να έχει τη μορφή σπρέι αλλά και τζελ, ακριβώς όπως το προμηθευόμαστε από τα καταστήματα.

Έτσι, αναμείξαμε κατάλληλη ποσότητα αποσταγμένου νερού, μαλακτικού παράγοντα, γλυκερίνης, τζελ αλόης, αρώματος βανίλιας, αλκοόλης 95 βαθμών και πηκτικού παράγοντα και με ανάδευση για λίγα λεπτά, πήραμε την επιθυμητή σύσταση και μορφή του αντισηπτικού μας! Στο τέλος, προσθέσαμε τα δύο είδη αντισηπτικών σε κατάλληλα δοχεία της επιλογής μας, και πλέον, είμαστε έτοιμοι να τα έχουμε στην τσάντα μας! Τα παιδιά παρακολούθησαν με πολύ ενδιαφέρον τη διαδικασία εκφράζοντας τις απορίες τους και κατανοώντας σε βάθος, αυτό το τόσο απαραίτητο προϊόν της εποχής μας!

Σχετικά Άρθρα

Πρέπει να συνδεθείτε για να σχολιάσετε.
Αρχείο
  • Πρόσφατα
  • Δημοφιλή
  • Ετικέτες